От Пайнер: Показваме лицето на „проблема“

Тези дни доста медии обърнаха внимание на ученическите тетрадки с ликовете на попфолк звезди. Изказаха се всякакви мнения, като немалко от тях бяха крайно критични към предлагането на подобни артикули за подрастващите.
Ученическите тетрадки, които се продават заедно с дискове на попфолк изпълнители, не са добре приети в клас. Това коментира министърът на образованието, младежта и науката серГей Игнатов.

Той подчерта, че МОМН следи, но не печата тетрадки и не ги одобрява, защото това не са учебници. Министерството на образованието е изпратило писмо до директорите на училищата, в което се препоръчва на родителските срещи да се обясни на родителите, че "училището е сериозна институция и тези певци, певици и текстове, са за развлечение на друго място" - каза той.

"В училището се преподават основите на човешката цивилизация, в която има неща, които са от над 50 години и имат стойност. Заради стабилността на институцията смятаме, че тези тетрадки не са добре приети в клас" - заяви Игнатов, пише.
Мнението на Folkmusic TV е, че г-н серГЕЙ Игнатов първо трябва да оправи всичко останало относно образованието и след това да отправя неуместни изявления относно тетрадки, на които НЯМА нищо притеснително. Първо да се загледа в хилядите тетрадки с черепи, кечисти които се бият на ринга, насилие, послания със скрит замисъл, голи жени и мъже по тях и след това да коментира въпросните тетрадки. Също така държим да отбележим, че всички световни звезди имат тетрадки, книги, парфюми, дрехи, ключодържатели и други, но никой никога не възразява, защото това е напълно нормално за един музикален изпълнител. И вместо да помагаме на нашите български изпълнители да добиват популярност, ние ги възпираме, за да може децата ни да си закупуват тетрадки от чуждестранни фирми или чуждестранни изпълнители на тях. Folkmusic TV напълно подкрепя "Пайнер" в производството и разпространението на тези артикули!
Издатели на въпросните тетрадки, които взривиха общественото мнение и предизвикаха десетки коментари, са "Пайнер". Ето какво съобщава сайтът на музикалната компания:
Музикална компания "Пайнер" издава тетрадки, скицници, бележничета и лексикони от няколко години. Незнайно как, но тетрадките, издавани от "Пайнер", предизвикаха в края на месец август неистово медийно внимание. Повечето централни вестници поне веднъж отделиха подобаващо място на Тетрадките.
Интересното е, че толкова много се изписа, някои вестници дори по 2-3 пъти "алармираха" за Тетрадките, а никой не показа как точно изглеждат тези "лоши печатни неща". Националните телевизии също не останаха по-назад и охотно грабнаха темата.

За да разсеем "страховитата" мъгла и да успокоим притесненията на журналистки и синдикалистки, показваме лицето на "проблема". Ето как изглеждат печатните пособия, издавани от "Пайнер":

Няма коментари:

Публикуване на коментар