Зрителите към bTV: Няма да ни липсвате

"Маите май са предрекли края на света за bTV", казват запалените по темата.
Интересни тенденции се наблюдават сред читателите на статийте около раздухването на скандала между bTV и Булсатком. Вчера вечерта скандалът нарасна, след като и ТВ7 обявиха, че спират излъчването си в мрежата на Булсатком, а асоциацията на операторите реагира, като заяви, че спира изцяло каналите на bTV.
Освен логичният тотален срив на аудиторията, който се очаква след спирането на каналите на bTV, се оказа, че от медийната група по всяка вероятност са загубили нещо много по-важно, а именно доверието на зрителите.

Ясно е, че според всички проучвания bTV е най-гледаният канал, ясно обаче и, че на тези проучвания отдавна не може да се вярва, след като показаха, че телевизията е гледана и дори когато поради технически причини бе спряна за няколко часа преди време.

Присъдата на читателите обаче е категорична: Няма да ни липсвате. Масовото мнение в коментарите под вчерашните статии по темата е, че bTV няма да липсва на зрителите, те с удоволствие ще се разделят с нея, особено ако е за сметка на по-качестени канали.
Голямо е и недоволството от манипулацията със спирането точно преди Коледа. "Защо не спряхте каналите си по-рано, след като има натрупване на задължения?", питат зрителите, но обективен отговор от bTV едва ли ще получат.

Другата телевизия, която се опита да яхне вълната и също заяви, че спира да се излъчва в мрежата на Булсатком, а именно ТВ7, също не срещна очакваната подкрепа и преобладаващите коментари са, че Бареков и ТВ7 също няма да липсват на и без това значително по-малката си аудитория.
Предложението на много от зрителите е, че "след като bTV искат хората да заплащат пълен пакет за техните канали и 3 пъти по-висока цена, нека кабелните и сателитните оператори да премахнат каналите на bTV от пакетите си и да направят отделен пакет на име "bTV" и само който иска да ги гледа да си плаща отделно, както е с каналите на HBO например. Така ще видим колко хора искат да гледат bTV, може би ще са 50-100 човека които биха се изръсили за  bTV Media Group".
Създадоха се и групи във Facebook против излъчването на bTV, които набират все по-голяма популярност и почитатели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар